Choď na obsah Choď na menu
 


Nadstavený piškótový korpus

24. 4. 2008

Vodový piškót - nadstavený korpus

Recept  píšem na 10 vajec , potom sa to rozpočíta ne menšie dávky.

10 vajec, 10 PL horúcej vody, 40 dkg kryš.cukru , 40 dkg hladkej múky / môže byť polovička polohrubá/, 1/2 prášku do pečiva .

Žltka šľaháme s cukrom 4 minúty el.šľaháčom. Pridáme vodu a šľaháme  na hustú penu . Vyšľaháme bielka na tuhú penu . Do žltkovej peny pridáme 1/3 múky , do ktorej sme vmiešali prášok do pečiva . Pomaly , ručne s metličkou miešame cesto. Pridáme asi polovičku bielkovej peny a zase múku . postupne tak pridávame penu a múku . Poriadne premiešame  ale opatrne , aby sa pena " nezlomila". Pečieme na plechu , ja používam papier na pečenie. /Postup som opísala pri obyčajnom piš. korpuse.

Môžeme pridať kakao , čokoládu . orechy ale váhu múky znížime o pridané suroviny.

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

veľmi pekné torty

(Janka Selecká, 29. 3. 2009 17:36)

Máte veľmi peknú prácu,ja som ešte tortu nepiekla,no zákusky vypekám ,prajem veľa šťastia a dobrú chuť!